Friday, November 03, 2006

Hikmat Mahawat Khan, derde op de lijst EenNL

Wat beweegt de Surinaams-Hindostaanse moslim Mahawat Khan om zich aan te sluiten bij een partij als EénNL; een partij die dicht aanschurkt tegen het gedachtegoed van Pim Fortuyn? U weet wel, de man van ‘de islam is een achterlijke cultuur’. Ook zijn huidige partijgenoten als Marco Pastors en Ronald Sörenson zijn regelmatig beticht van racisme en xenofobie. Esther Prade en ik besloten het hem zelf te vragen tijdens een seminar georganiseerd door de Ahmadiyya Anjuman Isha'at Islam (Lahore) Nederland waar Mahawat Khan een inleiding hield met als thema 'de islam terug van risicofactor naar aanwinst'.

Hikmat Mahawat Khan: een bevlogen moslim die ervoor past om als excuus-allochtoon van de partij te worden versleten,
die vindt dat moslims voor een belangrijk deel zelf verantwoordelijk zijn voor de negatieve beeldvorming rondom de islam, die er niet voor terugdeinst om de manco's van zowel allochtoon als autochtoon Nederland te benoemen:

Videofilm Hikmat YouTube of hieronder op de play button van het screenshot klikken.Hikmat Mahawat Khan werd op 15 juni 1960 in Suriname geboren. Als 18-jarige verliet hij zijn geboorteland om in Nederland Luchtvaart- en Ruimtetechniek en Business Administration te gaan studeren. Hij vervulde diverse functies in de luchtvaart, onder meer bij Air Holland, debis Airfinance en KLM. Momenteel is hij Business Consultant in de luchtvaart.


Sinds 1999 werd Mahawat Khan voorzitter van de Haagse Lahore Ahmadiyya moskee en later ook van landelijke koepel Unie van Ahmadiyya Lahore moskeeën. In 2004 zat hij de Contact Groep Islam (CGI) voor, waarvan hij mede-oprichter is. Vanuit deze organisatie voerde hij overleg met de regering over onderwerpen die met moslims in Nederland te maken hadden. Gedesillusioneerd door de ‘oeverloze discussies’ met de overheid hield Mahawat Khan het in september 2006 als voorzitter CGI voor gezien. Vlak daarna werd bekend dat hij een derde plek had gekregen op de kandidatenlijst van de nieuwe partij EénNL voor de Tweede Kamerverkiezingen 2006.

Foto links boven: Twalieb Hassenmahomed
Video: Esther Prade