Friday, March 06, 2009


De Nederlands-Arabische Kring (NAK) Amsterdam presenteert

zondag 29 maart om 14.00 uur in de levante, Amsterdam

Marokko vandaag en morgen

Een lezing door Paolo de MasMarokko. De samenleving gist, bruist en uiteenlopende opvattingen en sociale categorie├źn schuren of botsen tegen elkaar. Hoewel er onmiskenbaar veranderingen ten goede plaatsvinden, zorgen toenemende tegenstellingen in leefstijl, welvaart en gekoesterde normen en waarden voor sociale spanningen.

Paolo de Mas, voorzitter van de Nederlands-Arabische Kring, is terug in Nederland, na bijna drie jaar leiding te hebben gegeven aan het Nederlands Instituut in Marokko (NIMAR). Dit is zijn derde langduriger verblijf sinds hij in 1974 voor de eerste keer in dat land kwam om de effecten te onderzoeken van wat toen nog gastarbeid werd genoemd. Zijn onderzoekservaring en bemoeienis strekt zich uit over meer dan drie decennia, en zijn bevindingen zijn vastgelegd in een groot aantal publicaties over het land.

In de lezing zal vooral aandacht worden geschonken aan de huidige situatie in Marokko, die zich kenmerkt door buitengewoon contrasterende en boeiende ontwikkelingen en contrasten van politieke en sociale aard.


Locatie
De Levante, Hobbemastraat 28, 1071 ZC Amsterdam

Datum / tijd
zondagmiddag 29 maart 2009 / van 14.00 tot 16.00 uur.
Entree EUR 2.50, NAK-leden gratis op vertoon van lidmaatschapkaart

Bereikbaarheid
De Levante is te bereiken via trams 2 en 5, halte Hobbemastraat, langs het Rijksmuseum tot het water (Hobbemakade), op de hoek rechts naast het Zuiderbad.
Reserveren verplicht i.v.m. de beperkte ruimte.

Reservering verplicht
sharida mohamedjoesoef / s.mohamedjoesoef@planet.nl -
de levante info@delevante.org / 020 - 671 5485 – http://www.delevante.org/